YENİ ÜMİT STİLİSTLİK KURSU piyasaya yönelik daha pratik bilgileri ile, tasarımına güvenen, fakat çizgide doğa üstü bir yetenek gerektirmeden sektörün bir stilistten beklediği esas tekniklerle tasarım duygusu olan herkese eğitim vermektedir…


Moda Tasarımı ve Stilistlik Kurs Programını Görmek için Tıklayınız EĞİTİM KONULARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Siz de çağımızın gereksinimi olan stilistlik mesleğine merak duyuyorsanız, yeni dönemimizde çok uygun ödeme kolaylığıyla bizimle stilistlik eğitimine katılmak için kendinize güveniyor musunuz?

Kurumumuz vermiş olduğu stilistlik kursu eğitimiyle, sektörün bir stilistten beklediği ticari ve piyasa alt yapılı, çizim bilgisi vermektedir.

Özel bir çizim yeteneğine dayalı olmadan, tasarım duygusu olan herkese çok daha pratik bilgilerden oluşan bir teknikle moda resmini öğretiyoruz.

Stilist olabilmek için, öncesinde modelistlik eğitimi almayı şart koşmadan, stilistlik bilgilerini de ressamlık mantalitesi dışında sektörel bir çizgi tekniğinde vermekteyiz. Kalıp bilgilerini ve kurallarını, derslerimizde göz önünde bulundurmaktayız. Ayrıntılar için tıklayınız

Çizilen tasarımın kullanılabilirlik açısından da düşünülerek.. atölye ve sizden sonraki ekipleri de doğru yönlendirebilmesi gereken, önemli kuralların üzerinde durarak, daha ticari ve sektörel bir çizim kalitesi ile öğrencilerimizi iş hayatına hazırlıyoruz….

Uzman eğiticilerimiz eşliğinde moda tasarım kursu verilmektedir.

Moda Tasarımı Nedir?

Stilistlik Kursu

İyi bir modacı olmak isterseniz Moda Tasarım Kursu sitesine bakarak fikir edinebilirsiniz. https://www.modatasarimkursu.org/

Müfredatımızda Bir giyim tasarımcısının bilmesi gereken, giyim sanatıyla ilgili olan,

  • Pililer ve çeşitleri
  • Pantolon ve paça çeşitleri
  • Yaka çeşitleri
  • Fır fır, volan büzgü lastik dikiş teknikleri gibi tasarımınıza yön verebilecek model detayları
  • Kol çeşitleri
  • Kup pens ve roba çeşitleri gibi işimizin gereksinimi olan, giyim ile ilgili bilgiler üzerinde çizim öğretmekteyiz…

Giyim koleksiyonu oluşturmak için gerekli olan bu bilgileri gördükten sonra
bayan spor, abiye , klasik kurumsal giyim, erkek spor, klasik giyim, çocuk ve bebe kıyafetleri, manto, ceket, kaban pardösü den oluşan bir koleksiyon dosyası tamamlıyoruz.

Kursunuzu bitirdikten sonra iş görüşmelerine giderken yanınızda götürebileceğiniz bir dosya oluşturuyoruz…
Stilist olabilmek için ressam kalitesinde, bir kadın vücudunu sıfırdan çizmek, el yüz kaş göz dudak gibi detayları çizmek zorunda değilsiniz.

UNUTMAYIN! Siz ressam değilsiniz! Tasarımını yapmış olduğunuz kıyafetin detaylarını anlatabilmeniz ve sizden sonraki kadronuzu doğru yönlendirebilecek bir çizim tekniğini bilmeniz stilist olabilmeniz için yeterlidir…

Eğer ilk başta hayalini kurduğunuz tasarım, ütü paketten çıktında da sizin tam da istediğiniz gibi çıkmışsa işte siz stilistlik kursu için yeterli çizgiye ulaştınız anlamına gelmiştir..

Tabii bundan sonraki kısımda modelin satılabilir özelliği, çalıştığınız kitleye uygun olması da derslerimiz içerisinde verilen bilgilerdendir…

Bir stilistin bilmesi gerekenler…

  1. Ticari anlamda tasarım yapmak,
  2. Markalaşmak,
  3. Markalaşma öncesinde bilinmesi gereken bilgiler ders içerinde kurumumuzun size aktardığı bilgiler arasında yer almaktadır.

Bizden size küçük bir bilgi , STİLİSTLİK ÇİZİMDEN İBARET BİR MESLEK DEĞİLDİR… SİZİN MÜKEMMEL ÇİZİYOR OLMANIZ STİLİSTSİNİZ ANLAMINA DA GELMEZ…..

Eğer tasarımınıza ve hayal gücünüze inanıyorsanız, bizim size vereceğimiz eğitimle siz de sektörde iyi bir stilist olarak yerinizi alabilirsiniz…..

Moda: bir yönüyle sosyolojinin bir başka yönüyle de sosyal psikolojinin alanına girmektedir. Modanın her toplumda var olması, varlığını sürdürmesi sosyolojik; toplum içerisinde bireyin davranışlarını etkilemesi sosyal psikolojinin alanı içerisine girmektedir. O halde moda bir gerçeklik, bir realitedir. Bu realiteden kaçınmamız mümkün değildir. Bu gerçekliği doğru bir şekilde anlayıp, bu bilimlerin bu konuda bize sağladığı tüm bilgilerden yararlanıp hem bireysel hem de toplumsal düzeyde kazanç sağlamalıyız. Bu durum bizim toplumsal refahımızı, standardımızı artıracaktır.

TASARIM ÇİZGİ İLE BAŞLAR….
İçinizdeki tasarım gücünü çizgilerle oluşturup renklerle bezeyip hayalinizdeki giysiye dönüştürmek istiyorsanız ve tekstil sektöründe stilist olmak istiyorsanız.
Stilistlik kursu eğitimi sizin için en uygun başlangıç noktasıdır. YENİ ÜMİT Eğitim Merkezi stilist olmak isteyenlere verdiği bu eğitimle hayalinizdeki giysileri gerçeğe dönüştürebilirsiniz…
Fikirlerinizi ifade edebilecek ve sizden sonraki ekibi doğru ve hatasız yönetebilecek bir çizim tekniği veriyoruz. Tam olarak, Tekstil sektörünün bir stilistten beklediği bir çizim tekniği ile öğrencilerimizi sektöre kazandırıyoruz…

Bir Stilist giysi tasarımı yapabilen yeniyi arayıp tasarlayabilen kişidir. Dünya tekstil sektöründe hızla söz sahibi olmaya başlayan ülkemizin kaliteli eğitim almış stilist ve modelistlere olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.

Yeni Ümit Moda Tekstil Kursu olarak; global moda anlayışına paralel, giyim sanayide uygulamaya yönelik giysi tasarımı yapan Stilistler yetiştirmektir.

Moda nedir?

Stilist Kime Denir?

Stilistlik İş İlanı ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Stilistlik eğitimlerimiz; çizim konusunda daha önce hiç bilgisi olmayan, “çizim yapabilir miyim” diye tereddüt eden öğrencilerimiz yöneliktir. Temel eğitim çalışmalarımızla öğrencilerimizin çizgide güçlenmesini, anatomi, grafik anlatım, kreasyon oluşturma çalışmaları ve bilgisayarda tasarım eğitimleriyle mesleki başarıya ulaşmalarını amaçlıyoruz.
Stilistlik kursumuzda T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifika verilmektedir.

Stilistlik kursu eğitimlerimizde kursiyerlerimize,

  • Stilistliğin tanımı
  • Çarpıcı, özgün ve seçkin çizimler yapabilme
  • İyi bir stil anlayışına ve artistik yeteneğe sahip olabilme
  • Model Detayların Tanımı ve Çizim Teknikleri
  • Model Etütleri, Değişik Temalarda Koleksiyon Parçalarının Oluşturulması
  • Yaratım Hazırlama
  • Kişisel Dosya Hazırlama
  • Bilgisayarla Kumaş, Desen, Moda Tasarımı
  • Giysiye uygun kumaş, renk ve aksesuar seçebilme
  • Işık – gölge (valör) bağıntılarının görsel olarak incelenmesi
  • Düz, soter ve diyagonel raport çalışması
  • Yazlık ve kışlık erkek koleksiyon çalışması
  • Yazlık ve Kışlık çocuk kolleksiyon çalışması