Stilist ve moda tasarım çizimleri

Stilist Çizimleri

Stilistlik Ve Moda Tasarım Çizimleri

Stilist ve moda tasarım çizimleri

Günümüzde stilistlik ve moda tasarımcılığı gözde mesleklerdendir. Bu mesleğin, modanın kalbi olduğundan bahsetmek mümkündür. Çünkü stilist çizimleri ve moda tasarım çizimleri modayı şekillendirir. Bu nedenle bu çizimler hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak gerekir.

  1-Moda Tasarım Çizimleri Bazı Teknik Bilgileri Gerektirir

Stilist Çizimleri

Bu çizimlerin esasında, hayal gücü ve yetenek yatar. Fakat doğru çizimler yapabilmek, teknik bilgiyi de gerektirmektedir. Örneğin yaka türlerini bilmeyen biri, iyi bir yaka modeli çizemez. Veya temel pantolon paçalarını tanımak, onları geliştirmekte yardımcıdır. Volan, roba, pens gibi teknik kavramlara hakim olmak şarttır. Böylelikle onların doğru biçimde kullanılması kolaylaşır. Moda tasarım kursları, bu tür bilgileri kazandırmaktadır.

  2-Stilist Çizimleri Bazı Detaylara Yoğunlaşır

Tasarlanan kıyafetlerin hepsi birbirinden farklıdır. Fakat bu çizimlerin hepsinin amacı ortaktır. Bütün stilistlik ve moda tasarım çizimleri ticari anlamda tasarlanır. Yani bu çizimlerin ticari getirisi üzerine yoğunlaşmak gerekir. Çünkü bu çizimler firmalar tarafından uygulanacaktır. Ve firmaların amaçları da ticaret yapmaktır. Bunu sağlayabilmek için genel beğeniler göz önüne alınmalıdır. İnsanların beğeneceği, kullanabileceği tasarımlar yapmak önemlidir. Bununla beraber markalaşmak, çizimlerin hedefidir. Her kurum, markalaşmak ister. Bunun için özel bir tarz ve çizgiye ihtiyaç duyar. Stilistlerin çizimlerinde bu detaylara yoğunlaşması şarttır.

 3-Stilistlerin Görevi Çizimlerinde Kıyafeti Vurgulamaktır

Bu çizimlerin esasında, kıyafeti vurgulamak vardır. Önemli olan, kıyafetin düzgün çizilmesidir. Kıyafetlerin üzerindeki detayların belirtilmesi, çizimlerin en önemli yanıdır. Çünkü çizimlerin sonradan, modelistler tarafından kalıbı çıkarılır. Kalıp çıkarma esnasında en ince detayların görülmesi önemlidir. Aksi halde çizilen bir tasarımı, gerçeğe uygulamak mümkün olmaz. Yapılan çizimde, kıyafetin tüm ayrıntılarının görünür şekilde vurgulanması gerekir.

 4-Stilist Çizimleri Bir Tablo Değildir

Bu mesleğe başlayacak kimselerin çizime yatkın olması beklenir. Kıyafetler çizilirken bu yatkınlık, kolaylık sağlar. Kıyafetler bir insan silueti üzerinde gösterilmektedir. Ancak bu siluet detaylarına lüzum yoktur. Yani kusursuz bir ressam tablosundaki gibi insan bedeni çizmek gerekmez. Dolayısıyla çizim yapacak kimselerin, ressam yeteneğine sahip olması gerekli değildir.

 5-Her Kıyafet Çizimi Farklı Teknik Detayları İçermektedir

Çizimi yapılan birçok farklı kıyafet türü vardır. Ve bunların her biri farklı detayları beraberinde getirmektedir. Örneğin bir gömlek tasarımı veya ceket tasarımı aynı değildir. Alınan eğitimler, stilistlerin bu bilgilere sahip olmasını sağlamaktadır. Bunun dışında stilistlik ve moda tasarım çizimleri kumaşların belirtilmesini gerektirir. Her kumaş, her kıyafet için uygun değildir. Çizimlerde kumaş desenlerine de yer verilebilir.

 6.Modayı Stilist ve Moda Tasarım Çizimleri Yönlendirir

Yeni çizimler, yeni trendler demektir. Stilistlerin çizimleri modaya yön verir. Ancak stilistlerin eski trendler hakkında da fikir sahibi olması şarttır. Çünkü yeni trendler tasarlanırken, eskilerden ilham almak mümkündür. Bu sayede hayal gücü daha rahat kullanılır. Buna göre, moda tasarımı eğitiminin geniş kapsamlı olmasına ihtiyaç vardır. Alınan eğitimlerin niteliği, başarılı çizimlerin sırrıdır.